dinsdag, 16 juli, 2024

  •   +31 180 695 777 (NL) +32 3 297 70 07 (BE) ----------Lasal Latest Version: 0097_0----------
  •   

SIGMATEK starterset

Kollmorgen's low temperature servotechnologie vereenvoudigt het reinigen van zonne-energie heliostaten

 Sinds het begin van de 21e eeuw heeft China agressief ingezet op zonnetechnologie en is het vandaag de dag de wereldleider in zowel fotovoltaïsche als thermische zonne-energie. Thermische systemen vertrouwen op een groot aantal heliostaten - spiegels die automatisch de hele dag door bewegen om zonlicht naar een centraal punt te reflecteren, waar de intense hitte een stroomopwekkende turbine aandrijft. Evenzo gebruiken heliostaatconcentrator fotovoltaïsche of HCPV-systemen heliostaten om zonlicht op zonnecellen te richten, die de lichtenergie rechtstreeks in elektriciteit omzetten.

content provided by Kollmorgen

kollmorgen heliostats 600px

 De ontwikkeling van deze technologieën - samen met de snel groeiende capaciteit van China om ze te produceren - heeft veel nieuwe kansen geopend voor duurzame energieproductie op internationale markten. Tegelijkertijd creëert de vraag naar efficiënte energieproductie een nieuwe marktbehoefte om de prestaties van heliostaten te optimaliseren.

Uitdagingen
Heliostaten moeten regelmatig worden gereinigd om het systeem maximale efficiëntie te bieden, maar dit is geen gemakkelijke taak. Ten eerste zijn er de omgevings omstandigheden die moeten worden aangepakt, waaronder gebruik op grote hoogten en vaak bij temperaturen zo laag als -30 ° C.  Bovendien klampt stof in de lucht, dat zuur of alkalisch kan zijn, zich vast aan de heliostaten en veroorzaakt het een verzwakte lichtintensiteit op de spiegelvlakken, verlaagt het de reflectiviteit van zonlicht en vermindert het de efficiëntie van de energieopwekking.
 
Kollmorgen's low-temperature servotechnologie oplossing
 Een veel voorkomende heliostaatreiniger op de markt bestaat uit een elektrische auto, een gantry kraanarm en een hellende borstelroller. De moeilijke geografie waar deze worden gebruikt, vereist echter vaak handmatige interventie door de bestuurder en systeemstoringen komen vaak voor wanneer gewone asynchrone motoren de zware omstandigheden niet aan kunnen.
kollmorgen heliostats vehicle 600px Een nieuw ontwerp van het reinigingsvoertuig was nodig om deze uitdagende problemen op te lossen. Dit nieuwe ontwerp maakt gebruik van servotechnologie met Kollmorgen's AKM low-temperature servomotoren. Het voertuig is voorzien van een portaalstructuur met een automatisch aandrijfsysteem dat is gepositioneerd met behulp van GPS-technologie. Hoogwaardige AKM-servomotoren worden gebruikt om de beweging van het reinigingsvoertuig aan te drijven. Een stuursysteem dat de wielen bestuurt via vier sets AKM-motoren biedt uitstekende motion control voor flexibele en responsieve besturing op onvoorspelbaar terrein. En de AKM low temperature servomotoren zorgen voor een betrouwbare werking, zelfs in extreem koude omgevingen, zo laag als –40 °C.

Resultaten
 Het verbeteren van de prestaties van zijn reinigingsvoertuigen was de eerste prioriteit voor deze klant. Kollmorgen's AKM low temperature servomotoren leveren stabiele prestaties in uitdagende, extreem koude omgevingen op grote hoogte. Gericht productontwerp en gebruiksvriendelijke foutopsporingssoftware verkortten de projectontwikkelingsperiode aanzienlijk, waardoor het nieuwe reinigingsvoertuig snel op de markt kon worden gebracht in een snel evoluerende industrie.

 In een zonne-energiefaciliteit waren voorheen 10 mensen per dag toegewijd aan het reinigen van heliostaten, waarbij twee minuten nodig waren om elke spiegel te wassen. Tegenwoordig zijn deze vereisten teruggebracht tot slechts twee personen per dag en slechts 10 seconden per spiegel. De Kollmorgen-oplossing heeft perfect voldaan aan de eisen van de klant voor verbeterde milieuprestaties en -controle, het bereiken van een hoger marktconcurrentie en een grotere marktwaarde.



sigmatek60prc           zenon logo 60prc           kontron60pr            SINADrivesN60prc           km rrb logo 60prc           xr4 logo 60prc    

Quicklinks

                           Social Media

                          Direct Support

                        Deelnemer

Contact

Persberichten

Evenementen

 

Support Login 

Nieuwsbrief

Sitemap

 

 lnkinfollowus     teamviewer  

microcentrum feda

 SigmaControl is geregistreerd bij KvK te Rotterdam no.: 24238640. Disclaimer & Leveringsvoorwaarden  /   Privacy Verklaring